CD UDGIVELSE

Misen & Backhausen

Et nyt og spændende musikalsk makkerskab har set dagens lys. Misen Groth (sanger /teksforfatter) og Thor Backhausen  (sangskriver/musiker) udsender albummet ”Misen & Backhausen” med 10 sange skrevet af Thor Backhausen.

misen-backhausen-2
misen-backhausen

Misen Groth og Thor Backhausen, er langt fra novicer på den danske musikscene. Hver især har de huseret på udgivelser og live gennem en lang årrække. Thor Backhausen har som accordionspiller, pianist og organist medvirket som studiemusiker på et utal af LP/CD-udgivelser, ligesom han har spillet og turneret med et lige så stort antal artister siden sidst i 60erne, og desuden komponeret til solister, film, TV og teater. Sangerinden Misen Groth er bl.a. kendt fra titelsangen ”Forgiveness” fra TV-serien ”Ørnen” og har turneret med Sebastian som korsanger.Hun har udgivet 2 Lp/CDer i eget navn.

”... har Backhausen og Misen fået skruet et album sammen, der byder på voksen pop af den slags der viderefører og opgraderer den musikform , som Stan Gets , Antonio Carlos Jobim, Astrud Gilberto m.fl gav en renæssance i tresserne og som siden har haft sin egen niche indenfor easy listening.
Misen synger bedårende og ikke så lidt forførende , som denne stilart nærmest foreskriver. Så hvis du er til moderne voksen easy listening af høj kjvalitet, så er der ikke noget at betænke sig over , hvis du støder på pladen. Hermed anbefalet.

www.capac.dk

HØR UDDRAG

Love is okay

youtube-video-thumbnail
thor

Thor Backhausen

Thor Backhausen, musiker og komponist, begyndte sin professionelle musikkarriere i 1969 med bands som: Blast Furnace, Culpepper’s Orchard, Delta Blues Band, Lone Kellermann og Rockbandet, Niels Skousen, Nulle og Verdensorkestret etc. Han har siden spillet, turneret og indspillet hundredvis af LP/CD’er indenfor genrer som rock, jazz, folk, blues, soul, pop og world med hovednavne inden for de nævnte genrer.

Har igennem årtier spillet jævnligt med Paul Banks og Kristian Jørgensen samt den Den Faste Trio (Michael Friis, Lars Juul, Thor Backhausen). Sidstnævnte trio har i de sidste otte år fast akkompagneret topnavne fra den danske og svenske jazz- og bluesscene i Musikhuzet på Bornholm.

www.thorbackhausen.dk

misen

Misen Groth

Misen har turneret med bigbandet Blast, spillet børneteater med Teater Vestvolden og sunget kor på diverse studieindspilninger. Misen medvirker desuden som sangerinde på adskillige temaer fra DR Dramas seriekatalog og har i de senere år turneret som korsanger med Sebastian. Misen blogger på www.misen.dk og udgiver den 14. oktober 2016 bogen ”Jeg kan da stadig synge” på Muusmans Forlag.

www.misen.dk

14379617_1384407544922637_884121934702941665_o

 

CD UDGIVELSE

Comes Love

PAUL BANKS - Guitar og vokal
KRISTIAN JØRGENSEN - Violin
THOR BACKHAUSEN - Accordion

R-6661050-1424093273-8321.jpeg
R-6661050-1424093289-5289.jpeg
R-6661050-1424093282-2482.jpeg

BANKS, JØRGENSEN & BACKHAUSEN er ægte spillemænd... Overdreven og højtidelig respekt for oplægget er ikke trioens varemærke; spilleglæden er i højsædet i et udtryk som er umiskendeligt deres eget. En koncert med trioen kan byde på blues, samba, jazz standards, folk, gospel, originale kompositioner, ragtime og country. Stilen?………stilforvirring! Men bundet sammen af virtuos musikalitet og oprigtig spilleglæde.

??????????
HESITATION BLUES
youtube-video-thumbnail
FEEDBACK

Om trioens CD, "Comes Love", har pressen bl.a. skrevet:

 

”lytteren …. føler sig hensat til en koncert med en masse improvisationer og virtuost spil på de tre instrumenter. Og på samme måde som til en koncert bør man lytte intenst. At bruge udspillet som baggrundsmusik er nærmest en forbrydelse"

Jyllandsposten

 

”Årets hyggeligste cd? Det er selvfølgelig for tidligt at sige noget om. Men hvis nogen vil overhale denne her, så skal de stramme ballerne godt. Og så er der ofte noget helt specielt ved musik der rammer præcis det krydsfelt, hvor det gennemprofessionelle og det helt uprætentiøse mødes…Lige netop dér opstår et eller andet som man kan varme sig ved temmelig længe"

Jazz Special

banks

PAUL BANKS

Paul Banks har udgivet ti albums i eget navn og modtaget adskillige priser, bl.a. komponistforeningen DJBFAs hæderspris (1992) og to Danish Music Awards: Bedste Sangskriver (2001) og Årets Blues Album (2006). I 2006 blev han ligeledes valgt til Årets Danske Blues Navn. Han mestrer som få den vanskelige solistrolle – hans virtuose og medrivende guitarspil er et sandt one-man-band og derfor også velegnet som rytmegruppe i denne trio. Han spiller desuden med Hanne Boel, oktetten Paul Banks & the Love Bombs, samt børnekoncerter med fløjtenisten Charlotte Halberg. Hans seneste CD, GRACE, fra 2008 er en duo udgivelse med tenorsaxofonisten Jakob Dinesen.

joergensen

KRISTIAN JØRGENSEN

Som få har Kristian Jørgensen været i stand til at løfte arven fra store jazzviolinister som Stuff Smith, Svend Asmussen og Finn Ziegler. Han er dog allermest sin egen. Han er medstifter af Tango Orkestret, med hvem han har udgivet adskillige meget roste Cder, og han viser andre sider af sit virtuose violinspil i sin egen jazzkvartet og balkanorkestret Donau Swing. På sin seneste solo cd, ’Meeting Monty’, har han fået selskab af jazzpianisten Monty Alexander.

Backhausen

THOR BACKHAUSEN

Som studiemusiker har Thor Backhausens  orgel, klaver og harmonika bidraget til mange pladesucceser gennem årene. Han har desuden optrådt i mange forskelligartede sammenhænge: bl.a. Fessors Big City Band, Lone Kellerman og Rockbandet, Culpeppers Orchard, Anne Dorthe Michelsen, Nulle og Verdensorkestret, Small Talk og Anne Marie Helger og en rost CD, ’Ku’ Det Tænkes’ CD med Peter Thorup.. Og så har han udgivet, CDerne:"Thor Backhausen Universe" 1998 med sin egen filmiske, billedskabende musik. CD: "Misen&Backhausen" 2016 og CD: "Harmoni" 2020,struktureret afspændingsmusik lavet i terapeutisk sammenhæng.

Scroll to Top