NY CD

Misen & Backhausen

youtube-video-thumbnail

Udgivelse

Tekster af Misen Groth. Anna Lia Bright, Charlotte Backhausen, Thor Backhausen og Hans Kragh Jacobsen.

misen-bachausen

Musikere

  • Misen Groth: Vokal
  • Thor Backhausen: Accordion, Piano og Orgel
  • Michael Friis: Bas
  • Henrik Salinas: Guitar
  • Paul Banks: Guitar
  • Niels Vangkilde: Guitar
  • Kristian Jørgensen: Violin
  • Klaus Menzer: Trommer
  • Jacob Andersen: Percussion

Produktion

Producer: Michael Friis.
Mix og mastering: Jørgen Knub.
Tekniker: Thor Backhausen.

CD’en er indspillet i Zebrastudiet, Melsted og udkom 14/10 2016

Tak til KODA, DPA og DJBFA.

Køb Musik

Køb CD

CD kan købes hos:
Jazzcub, Gothersgade 107
Experten, Storetorvegade Rønne

Eller hos:
Thor Backhausen, Melsted By 8, Gudhjem

Download CD

CD kan downloades her:
https://orcd.co/misenogbackhausen

Eller hos:
Amazon, Itunes, Appel Music, WIMP

misen-backhausen
misen-backhausen-2

Anmeldelser

Bag duonavnet er sangerinden Misen Groth ( Blast ,Sebastian) og sangskriver-accordeonspiller Thor Backhausen, ( Culpepers Orchard, Delta Bluesband, Niels Skousen). Bestemt ikke ubemærkede på den danske musikscene har de to venner nu efter mange år fundet sammen på fælles grund med en forkærlighed for den bløde popvise og brasiliansk bossa-nova.

Resultatet er ti engelsksprogede sange med musik af Backhausen og tekster af Misen, Charlotte Backhausen og Anna Lia Bright. Der flirtes med blues, bossa og romantiske ballader, så det driver, uden at der lefles for udtømte klicheer. Hertil er Backhausen for original en komponist.

Samtidig er det dejligt at blive nusset om ørene af det kompetente hold musikere, han har bragt ind i foretagendet. Det hele er oven i købet produceret af bas-ikonet fra dengang fussionsjazz ikke var et fyord, Michael Friis, som også lægger en fast, men diskret bund på samtlige numre.

Et dybere spadestik nås hvis man ved at Misen Groth samtidig med albummet blev aktuel med den personlige selvbiografi: Jeg kan da stadig synge, hvor hun fortæller åbent om ,hvordan hun som 35 -årig blev dianosticeret med en kronisk sygdom, hun siden har lært at leve med. Pludselig stopper den uskyldige flirt, flammerne i kaminen dør ud og den kælne missekat bliver tavs for en stund.

Men musikken har en ukuelig vilje til liv og med MISEN & BACKHAUSEN spredes mening og glæde i rigt mål. Ikke mindst med Backhausens virtuose accordeon-spil, der opleves stærkest på Rua Da Hera og Always Dancing. Vigtig er også den indledende Love is Okay, der sætter stemningen for hele pladen.

Misen & Backhausen har gjort det sammen . Følsomt og overbevisende godt! Et album til både dans, intimitet og stille eftertænksomhed.

Misen & Backhausen er lig med Misen Groth på vokal og Thor Backhausen på accordion, piano og orgel. Et frodigt musikalsk makkerskab hvor musikken er komponeret af Thor Backhausen (tre numre i samarbejde med Engelina Andrina Laarsen) og lyrikken er af Misen Groth, Hans Kragh-Jacobsen, Charlotte Backhausen og Anna Lia Bright.

De to hovedpersoner har fundet sammen om deres fælles passion og interesse for musik. Fællesmængden består mestendels af jazzy bossa, blues og ballade inficerede kompositioner. Albummets 10 bidrag bærer præg af 80’er bandet Matt Bianco (med sangerinden Basia i front) og Misen Groths smukke stemme har samtidig reminiscenser af countrysangerinden Shelby Lynne. Gode referencer der beviser at der ikke lefles for tidens trends og musikalske modeluner.

Misens vokal er mere intens og nærværende end nogensinde før. Måske fordi hun siden sit 35. år har taklet en sclerose diagnose. Det fornemmes at hun med årene har fået en ekstra veludviklet sans for at dosere og destillere sine sanglige virkemidler til det mest essentielle og vedkommende udtryk. Og dét gør indtryk.

Sangene er klassiske og tidløse, rundet af Thor Backhausens rutinerede hænder. Selv et instrumentalnummer som ‘Sordina’ står meget stærkt på albummets sætliste.

Den høje standard holdes stort set hele albummet igennem, hvor højdepunkterne findes i håndfulden: ‘Love is Okay’ – lyt med i Spotify: https://open.spotify.com/track/13exvqRvLMpkgMJeV6VqOb, ‘Always Dancing’, ‘Blue into Blue’, ‘Song For You’ og ‘Let Go’.

http://martinloft.dk/?p=1396

Læs Anmeldelse  

Måske er det lige det, vi har brug for her på en råkold og lidt våd, dansk efterårsdag?! En dansk plade, hvor varme latinamerikanske toner – samba, bossa nova o. lignende – får lov til at varme vores kolde hjerter og fødder! Og i så fald er det lige det sangerinden Misen Groth og musiker Thor Backhausen giver os med deres helt nye album, der blot bærer duoens efternavne  på en superenkelt cover, der ikke afslører noget som helst om de varmende toner, der gemmer sig i lydsporet…

Selv om det latinamerikanske er slående på pladen og så at sige sætter stemningen på den, så er den langt mere varieret end det. Ud over de skæringer, hvor især Backhausens accordeon sender tankerne til de store accordeonister i Sydamerika, er der bløde ballader (fx “Stained glass window”), hvor referencerammen især er den moderne, voksne pop, som vi kender den fra den vestlige verden fra sidste halvdel af forrige århundrede. Men der er også passager på pladen, hvor en blå og bluset stemning får lov til at tager over – uden at tage overhånd.

Sammen med et hold musikere, hvoraf mange er gammelkendte navne,de spiller med den autoritet og inderlighed, som deres mange års erfaring giver dem – Michael Friis (bas), Klaus Menzer (trommer), Henrik Salinas (guitar), Jacob Andersen (slagtøj), Paul Banks (guitar), Kristian Jørgensen (violin), Niels Vangkilde (guitar) og en håndfuld backingsangere – har Backhausen og Misen fået skruet et album sammen, der byder på voksen pop af den slags, der viderefører og opgraderer den musikform, som Stan Getz, Antonio Carlos Jobim, Astrud Gilberto m.fl. gav en renæssance i tresserne og som siden har haft sin egen niche inden for de såkaldte easy listening. Misen synger bedårende og ikke så lidt forførende, som denne stilart nærmest foreskriver. Så hvis du er til moderne voksen easy listening af høj kvalitet, så er der ikke noget at betænke sig over, hvis du støder på pladen. Hermed anbefalet.

Misen & Backhausen. ST. Produceret af: Michael Friis. Eget forlag. Udkommer i morgen..

Læs Anmeldelse  

Scroll to Top